Wednesday, May 12, 2010

Selamat Hari Ibu

Orang lain semua dah upload gambar hadiah untuk hari ibu...saya punya memang terlewat sebab hadiahnya dikirim lewat...insya-Allah minggu ni barulah dapat. Coklat dan bunga untuk mak dari kitaorang semua. Tak terbalas jasa dengan hadiah ni je.... tapi harap enjoy gak la. Nanti kitaorang balik ya.

Oreo coklat campur ngan praline untuk mak dan bapak sebab hari lahirnya bulan lepas. Tak elok kan makan manis banyak-banyak, so kongsilah..hehe

Kalau diikut-ikutkan masa zaman sekolah dulu Hari Ibu tak celebrate apa pun, cuma ingat RTM 2 selalu siar cerita omputih best-best sempena Hari Ibu. Tak ada macam sekarang, peraduan banyak sangat kat majalah, radio atau tv.

Mungkin sebab zaman IT ni kita dah banyak terdedah ngan sambutan Hari Ibu kat seluruh dunia so semua orang nak buat something special masa hari ibu. Masa ni lah ada buffet murah, pakej macam-macamlah lagi. Lagipun dalam family saya bukannya biasa meluahkan terang-terangan sayang kat ibu, love you ke, bla bla bla...mungkin tanpa sedar je kasih sayang tu macam selalu telefon mak, beli barang yang mak suka dan macam saya dalam blog ni mesti ada sebut pasal mak dan apa-apa cerita dalam majalah. Antaranya:


Artikel ni tersiar dalam majalah Seri Dewi dan Keluarga (Surat untuk editor) , surprise, bila mak tengok, eh macam kenal je cerita ni..hehe..rupanya anak dia.


Mak suka baca Saji so apalagi bagi surprise lagi kat mak.... Mak kata mula-mula baca tergelak tengok apa bendalah orang ni tulis..sekali tengok anak sendiri. Haha seronok tengok mak happy.

Selamat Hari Ibu, semoga mak sihat sejahtera sentiasa bersama hobi-hobinya menanam bunga, mengumpul kain perca dan membaca.

2 comments:

yongzu @ 9W2YZU said...

Dalam banyak2 anak emak, inilah sorang yang paling banyak mewarisi kemahiran dan kebijaksanaan emak :)he he he....

zarina said...

tapi tak ikut langsung perangai mak huhu...tak penyabar langsung

Related Posts with Thumbnails