Saturday, May 1, 2010

Semuanya Tart

Dari kecil sampai besar, tiap-tiap kali Hari Raya, mak mesti buat tart...kuih wajib. Sebab tu la anak-anaknya tak boleh tinggal tart gak. Tak sah tu kalau tak ada. Dengar ceritanya, start dari Pah (belah mak) lagi dah buat tart nenas. Walaupun banyak resepi-resepi biskut lain..tart nenas mesti top ten dalam senarailah. Bila dah nampak website Kak Ita buat kelas tart, wah best ni especially tart blueberry (i love blueberry). So mak..tahun ni selain tart nenas kita tambah tart lain la pulak ya!!!


Kak Ita dari Ita's Delight

Tart Kulit Kerang. Kena cari balik penyepit lama ni. Nak sepit-sepitkan tart ni. Nasib baik dulu rajin tolong mak buat biskut. Taklah buta huruf sangat...hehe

Strawberry Kristal Tart, Tart Blueberry, Sardinian Tart
Tart Gulung Nenas, Tart Sekundang, Tart Masam Manis

Tart Teratai ni lawa

Cheddar Cheese Tart, Strawberry Kristal Tart, Ghee Tart, Cream Cheese Pineapple Tart

Ni dapat bawa balik bekalan. Tak sempat rasa semuanya lagi. Enjoy!!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails