Wednesday, June 9, 2010

FIFA WORLD CUP 2010

Demam Piala Dunia sudah bermula. 2 hari sahaja lagi. Saya bukanlah seorang yang arif dalam bola sepak...tak tau langsung peraturannya..offside, penalti corner ntah bila digunakan pun bukannya tau sangat. Janji tengok bola masuk gawang...gollah tu..Yeay. Main bola jaring pun tak tau undang-undangnya inikan pula bola sepak.

Dah satu dunia teruja pasal Piala Dunia ni, takkan lah kita tak ambil tau pula. Setiap kali perlawanan memang menjadi topik utama yang dibincangkan di pejabat, di rumah dan di mana-mana sahajalah. Tapi...saya lebih excited mengumpul merchandise yang unik dan cute sempena Piala Dunia sebenarnya. 4 tahun sekali, kan. Mesti special. Macam kat bawah ni...beli top-up Hotlink dapat Poster 3D dan ada juga yang berbentuk poskad 3D. Ala, macam pembaris yang boleh tukar-tukar warna tu..belah sini nampak lain, pusing kat sini nampak lain pula. Sebenarnya bukan pakai prepaid pun tapi sebab nak kumpul punya pasal..lagipun boleh jual kat orang lain top-up tu.

Kasut Crocs sempena Piala Dunia pun lawa, ada gambar bendera negara-negara yang masuk bertanding. Tapi, mahal sangat... tak mampu.

Hari Jumaat ni perlawanan antara Afrika Selatan dan Mexico pukul 10.30 malam. Mesti tengok sebab pembukaan. Perlawanan seterusnya ada yang pukul 10.30 dan 2.30 pagi. Kalau dah pagi ni jawabnya ramailah yang MC..hmm..Dan perlawanan akhir 12 Julai, pukul 2.30 pagi..kena tengok. Sebab sejarah juga ni.

Walaupun tak kenal tapi beli je..ahaks

Pusing ikut ni pula nampaklah, pemain tadi tu dari Cameroon

Ni bentuk poster pula, besar gak. Ha yang ni kenal sebab Park Ji-Sung pemain Manchester United. Sokong Korea sebab satu benua Asia..

No comments:

Related Posts with Thumbnails