Saturday, July 17, 2010

Teater Muzikal Uda dan Dara

Dah lama tak tengok teater. Rasanya lepas Natrah haritu dah tak tengok apa-apa dah. Uda dan Dara karya agung Allahyarham Dato Usman Awang. Kalau orang putih ada Romeo dan Juliet, kita ada Uda dan Dara. Biasalah cinta terhalang disebabkan wang, darjat dan kuasa. Tema sebegini memang tak lapuk dek hujan tak lekang dek panas sebab zaman sekarang pun ada. Kalau ikut review kat surat khabar dan tanya kawan yang dah tengok teater ni, diaorang kata sedih. Saya tengok semalam, oklah taklah sedih sangat...alamak macam tak berperasaan lak rasanya. Huhu. Gandingan Razali Hussain (Uda) dan Misha (Dara) serasi. Suka pulak tengok Razali dalam ni, especially masa bersilat ngan nyanyi tu...walaupun kadangkala macam control macho je. Watak kawan Si Uda, Malim lagi terasa dari dia.

Siapa-siapa nak tengok sempat lagi, sampai 20hb Julai ni. Boleh beli tiket kat sini ataupun beli kat kaunter Istana Budaya..Sabtu dan Ahad pun buka (kalau ada tayangan sahaja)

Walaupun beli tiket yang murah sekali, dapat gak duk depan hehehe. Nak kata orang tak ramai, penuh gak sampai tingkat 3 tu. Dah orang bagi duduk depan lagi best!!. Selang 5-6 baris dari pentas tu sampai boleh nampak la pelakon-pelakonnya make-up tebal.

No comments:

Related Posts with Thumbnails