Tuesday, August 31, 2010

Jagung Bergula

Tak tau sebenarnya nama makanan ni. Tapi mak kata orang dulu-dulu makan ni. Zaman ubi kayu gamaknya. Mak saya dulu-dulu lagi rajin cuba-cuba makanan baru dan pelbagaikannya. Tengok majalah dan nampak sedap mesti cuba. Piza, Pai, Roti semuanya menjadi. Nak bagi anak-anaknya makan sedap. Tq mak. Kalaulah dulu dah ada blog-blog ni. Mesti mak update post je..hehe.


Kalau ada baki jagung rebus, bolehlah buat sajian ni pulak. Jagung rebus tu dihiris dan taruh kelapa parut dan bubuh gula ikut sesedap rasa.

Minum pula dengan air bandung. Enak sungguh dimakan lepas terawih.

3 comments:

Noorma Ismail said...

woooo..aku mmg suka makan jagung cenggini dr kecik sampai la skang ni..tp anak2 aku tak brapa minat la plak..deme gemo yg macam kat kedai tu...

zarina said...

bestkan...bleh buat masa reunion..hahaha..popularkan balik

Noorma Ismail said...

ish...nak ke deme makan.. tp skang ni payah cari jagung tongkol..aku pakai jagung biji yang jual kat Giant/tesco tu jer.. jagung tu aku kukus pastu baru gaul ngan kelapa dan gula..tp tak brapa sedap laa..best lagi pakai jagung tongkol sbb kita hiris biji jagung tu halus2....

Related Posts with Thumbnails