Sunday, October 17, 2010

Maher Zain Siri 1


Sejak dah tau tengok butang Stats dekat dashboard ni barulah tau kegunaannya...malunya..dah lama dalam blog tapi tak tau apa pun...rupanya-rupanya post Maher Zain di MHI yang sebelum ni ramai yang tengok. Ramai peminat kat Malaysia rupanya. So untuk entri Maher Zain ni saya jemput penulis undangan..hehe..

Penulis: Cik Lea
Diedit oleh: Zarina

Panahan Maher Zain

Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and
That you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair n' never loose hope
Cos' Allah is always by your side
Insha Allah x3
Insha Allah you’ll find your way
Insha Allah x3
Every time you commit one more mistake
You feel you can’t repent
And that it's why too late
You’re so confused,
Wrong decisions you have made
Hunt your mind and your heart is full of shame
Don’t despair and never loose hope
Cos' Allah is always by your side
Insha Allah you’ll find your way
Turn to Allah
He’s never far away
Put your trust in Him Raise your hands and pray Oh
Ya Allah
Guide my steps don’t let me go astray
You’re the only one that showed me the way,

Ini adalah lagu yang membuat Maher Zain dikenali di Malaysia. Lirik Insha Allah juga sangat bermakna. Siapakah Maher Zain sebenarnya? (p/s dia takder kena mengena dengan Anuar/Ziana ye)

Maher Zain adalah lelaki berbangsa Lebanon yang menetap di Sweden. Dia pernah tersilap arah, pernah mencuba nasib di New York untuk muzik pop. Tapi dia merasa kosong dan kembali ke Sweden membuat lagu2 bercirikan Islamik.


2 comments:

zarin said...

i pun suka maher zain ni..best kan lagi dia

zarina said...

haah lagu, suara memang best

Related Posts with Thumbnails