Sunday, November 21, 2010

Felt

Saya memang suka belajar benda-benda kraf ni.. belajar kraf dari kain felt pula kali ni....macam-macam yang boleh dibuat, magnet peti ais, cekak rambut, bekas pensel, klip rambut dan dari teknik-teknik ni kita boleh buat bermacam2 benda lagi. Thanks to Norlie dan Rafidah yang mengajar, saya paling suka dengan lady bug tu..soooo cute. Senang je jahit ni, tanpa menggunakan mesin...sambil tengok tv pun boleh buat..tapi kalau cerita yang tengok subtitle tu susah la jugak..mau tercucuk jarum pulak..ahaks. Dulu-dulu mak ajar jahit sulam, blanket stitch, back stitch..sembat dan macam-macam teknik lagi..tapi tak belajar betul-betul..rupanya guna balik semua tu dalam kelas ni..tu la lain kali apa yang mak ajar tu, belajar betul2....





Terima kasih juga kepada ida yang menyediakan tempat dan makanan tapi dia sendiri tak berkesempatan nak belajar. Ada hal lain yang lebih penting..takpe lepas ni kita study sama-sama.

3 comments:

Noorma Ismail said...

ooo..ini ke bendanyer...cantik..

wan said...

He..he..baru jd ahli kat blog kak zarina nie. Wan pon ari tuh sanggup beli starter kit nak buat benda alah nie...nengok kat blog owang len memcm & comei2 je. Tp bila dah beli jd maleh la plak nak start..haihh!

zarina said...

perkara biasa tu Wan..hehe..cari balik semangat yang hilang tu :)

Related Posts with Thumbnails