Wednesday, January 5, 2011

Makaroni Bakar

Sebelum ni pernah makan makaroni bakar, fuh 1st time makan, memang sedap dengan keju mozarela yang berpintal-pintal, menyelerakan. Resepi dapat dari buku ni yang semuanya keju. I love cheese. Dah lama tak makan cheezy wedges. Teringin pulak.


Dalam resepi tu daging, susu, lobak merah dan oregano dicampurkan sekali dengan makaroni dan terus bakar tapi saya ubah suai sebab takut daging mentah so saya masak dulu macam masak bergedel pastu baru campur makaroni dan bakar. Di bahagian tengah dan atasnya tabur mozarela.


Hasilnya. Kejunya tak nampak. Bukan kedekut tapi mahal sangat lagipun baru nak try so beli sikit aja. Isi dalam bekas kecil supaya senang makan seorang satu. Tak payah potong-potong.

Walaupun rupanya kureng tapi Ho Chak! :)

4 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam zarina, BSB tak boleh makan byk keju nanti mesti sakit perut.Perut org kg gitu lerr

zarin said...

sedap... i suka macaroni bakar...taruk cheese bebenyak :D
tamak haloba kan!

Noorma Ismail said...

keju mozzarella murah jer la beb... beli ler kat kedai bakery, lebih murah...idak pun buat sendiri...wakahkahkah...

satu tips: jangan guna semua keju mozzarella, pelbagaikan jenis keju tu (mozzarela, ceddar, slice) lagi sedap, ala2 pizza hut gitu...tp ini Kuale Hut ler...kehkehkeh

zarina said...

BSB:lor gitulah pulak

zarin: memang tamak haloba..janji sedap :)

noorma: kedai bakeri la tu..ko tokeh ikan keli, kuih n coklat aku tokeh cekelat je..tak mampu..hehe..kat sini cream cheese pun kadang tak ada stok..tak jadi aku nak jual cheese tart..thanks for the tips

Related Posts with Thumbnails