Thursday, January 27, 2011

Teach Yourself Visually Knitting & Crocheting


Tak tahulah kenapa minat sangat nak buat kait jarum dua ni. Buku berlambak tapi still tak dapat lagi belajarnya. Berjaya buat kat jarum yang pertama je lepas tu nak pindahkan tak berjaya. Tengok juga kat Youtube maklumlah orang sekarang kan belajar dari situ juga. Dah dua kali replay sama juga, tak dapat. Benak benor rasanya. Huhuhu. Buku ni pinjam dari kakak dengan harapan akan berjaya sebab boleh study slow slow.

Tajuk: Teach Yourself Visually Knitting & Crocheting

Penulis: maranGraphic & Wiley Publishing

Penerbit: Wiley Publishing, US Cetakan:2004

ISBN: 0-7645-6914-7

Harga: RM71.80

Sinopsis: Are you a visual learner? Do you prefer instructions that show you how to do something- and skip the long winded explanations? The Visual Learning System in Teach Yourself Visually Knitting and Crocheting breaks down the complexities of these crafts into graphical two-page lessons that simplify learning. Inside you’ll find clear, step-by-step instructions covering all the basics of knitting and crocheting. Full-color photographs show you how to work with needles and yarns, fix common mistakes, and master finishing techniques. Plus, you get an impressive selection of patterns and shortcuts that will have you creating sweaters, scarves, pillow and more.

Komen: Memang gambarnya besar-besar tapi keputusannya masih sama. Pening, banyak pulak stailnya ada English Style, Continental Style. Jiran dekat rumah ni tau buat dan dah minta tolong ajar. Pengerasnya bagi coklat je kot sebab dia rajin datang beli coklat. Hehe.

p/s: sedang menelaah Interlok yang berusia 40 tahun.

No comments:

Related Posts with Thumbnails