Friday, March 18, 2011

Coklat Emping Jagung

Resepi yang sama macam Peyek Coklat tu tapi yang ni buat bentuk bar. Mold ditaja oleh Mak Pah. Thank you.

Kalau biar macam ni je susah nak simpan so pakai kertas timah ni. Jadilah macam coklat yang jual kat kedai tu.

Ada trick sikit nak lipatnya. Kalau kita lipat macam biasa dia tak muat. Nampak terbelah kat tengah. Sebelum ni pernah tengok ada satu blog tu ajar lipat...sorry tak boleh nak letak link sebab dah lama sangat tengok sebelum saya buat coklat lagi so dah tak ingat blog yang mana.

Tricknya, kena serongkan sikit dan baru lipat di kiri dan kanannya. Kena hati-hati sebab kertas ni mudah koyak.
Kemaskan juga di bahagian depannya supaya nampak bentuk coklatnya. Siap.

2 comments:

Myra Jay said...

Sedapnyer coklat.. Suka la mkn coklat.. :)

zarina said...

nak sikit? :)

Related Posts with Thumbnails