Wednesday, May 25, 2011

Menarik di kenduri kahwin

Bunga penanggah/rossete biasanya menandakan wakil pihak yang buat majlis. Tapi kali ni digantikan dengan lencana. Pakai ni bukannya saja-saja malah menandakan tanggungjawab untuk melaksanakan kerja yang telah dijadualkan. Biasanya dalam seminggu sebelum majlis dah ada senarai tugas, menyambut jemputan(pak & mak saudara), bunga telur (remaja-remaja-maksudnya saya termasuk jugalah tu oh i loike), pengangkutan(sepupu lelaki) dan tugas-tugas lain untuk memastikan semuanya lancar. Semuanya secara sukarela.

Biasanya kalau majlis di hotel ada tayangan video mengenai biodata pengantin tetapi kali ini biodatanya diletak di setiap meja seperti kalendar meja. Jadi sambil makan bolehlah kenal pengantin tu.

Majlis di tepi kolam tapi lupa pulak nak tangkap gambar tepi kolam tapi dekorasinya simple dan menarik. Ada booth untuk tangkap gambar pengantin/family, ruang untuk wish pengantin dan perincian-perincian yang lain. Congratz Simply Cipta Bridal.


Si kecil ni pakai badge ni bermaksud wakil pihak perempuan ... kalau hilang, sila letak budak ni kat kaunter pengumuman. Taulah tuan rumah ni nak hantar balik kat siapa. Tugasnya jugak untuk keceriaan majlis. Apalah meriahnya majlis tanpa budak-budak ye tak.

Next, Kajang



No comments:

Related Posts with Thumbnails