Wednesday, October 5, 2011

Laksa Goreng

Biasanya kalau ada orang nak datang rumah dan tak sempat nak siap apa-apa hidangan, confirm pergi beli laksa. Lagi senang. Tetamu datang mestilah jamu makan sedap dan kenyang sikit. Kalau jamu biskut kering je tak best la pulak. ... buat malu company je. Terutamanya yang luar dari Perak, mestilah nak promote produk tempatan, Laksa Kuale.

Lepas je tetamu balik, orang rumahlah perabihkan. Bila dah sampai ke esok tak abih-abih lagi, dan mula tak larat nak makan maksudnya ... kenalah recycle daripada terbuang je dalam tong sampah.

Aktor utama: Laksa semalam

Masak je macam masak mi goreng. Walla ... sedap dan mengenyangkan. Maklumlah laksa kuale ni beza ngan laksa segera tu. Makan sekali ngan cili api potong, tabur bawang goreng dan hirisan limau nipis. Terangkat!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails