Monday, November 14, 2011

Lepak-lepak kedai buku

Dah datang e@curve tak sah kalau tak pergi Borders. Saya bukanlah ulat buku, buku tahun lepas pun tak habis baca lagi tapi suasana kedai buku yang tenang tu menarik-narik perhatian untuk duduk dalam tu. Kedai buku yang besar macam borders, mph, popular, kinokuniya(cam konpius nak eja), times, Xcess, memang mendamaikan hati je.

Kita boleh duduk sambil tengok buku mana yang menarik perhatian. Walaupun tak beli, kita tengok-tengok sahaja pun tak menjadi hal, suruh je dia buka plastik tu. Bukannya macam sesetengah kedai buku yang kecil tu, nak tengok pun tak boleh. Kalau RM4-5 bolehlah beli terus tapi kalau dah RM20 ke atas tu, kenalah tengok isi dalamnya best ke tak. Memanglah derang rugi kalau habis buku tu lunyai akibat orang belek-belek tapi kalau tak bagi tengok lagilah kebarangkalian orang nak beli tu tak ada, betul tak? At least kalau kita dapat tengok best ke tak dalam tu, barulah puas hati nak beli.

Kalau dekat Borders dia ada satu sudut bargain. Setiap minggu(kalau tak silap) bukunya akan bertukar dan memang murah. Masa baru-baru Borders buka dulu, memang banyak buku kat ruangan bargain, tapi makin lama, sikit je buku yang ditawarkan. Saya mengalami masalah, rugi kalau dah masuk kedai buku tapi tak beli apa-apa. Ada ciri-ciri shopaholic? Maybe?? Huhuhu. Kalau kedai lain, boleh tahan rasa nak membeli tu..tapi kedai buku tak boleh. Beli majalah pun jadilah.

Suka beli benda-benda yang ada aktiviti ni. Mungkin sebenarnya saya sesuai jadi cikgu tadika???

Percutian satu hari di KL yang sungguh bermanfaat kerana dapat merasa bangkit cheese yang sungguh sedap, tak cukup satu balang. Dapat kain perca lagi untuk mak dan merasa cranberry white choc, yummy. Thanks dan semoga murah rezeki semuanya.




No comments:

Related Posts with Thumbnails