Tuesday, March 26, 2013

Change The World 9 to 5




Tajuk: Change The World 9 to 5
Penulis: Steve Henry
Penerbit: Hardie Grant Books
ISBN: 978-1-74066-529-2
Harga: AUS$5 tapi promosi untuk minggu tu, semua buku setengah harga jadi AUS$2.50 di allbooks4less, Melbourne
Sinopsis: 50 action to change the world at work
Komen: Dari cover je dah dapat tau buku ni menarik. Setiap muka surat ada tip dan penyampaian yang menarik.
 
Contoh:

Ni dia suruh guna kedua-dua belah kertas semasa fotostat. Dulu-dulu masa di pejabat, bos selalu marah bila A4 paper cepat habis,minta duit nak beli baru. “Recycle Paper!!”. Kitaorang pun cakap bos ni kedekutlah.. erk ngumpat sesama colleague je. Berani nak derhaka? Kat rumah pandai pulak guna paper secara maksimum sampai kertas iklan baik paip pun guna depan belakang. Dasar menghabiskan barang opis. Tak baik tu! Sorry bos.


… if you’ve got time to watch Quizmania on TV, play Minesweeper on your computer or read emails from generous Africans promising you millions in cash – you’ve got spare time.
If you used some of that time to help other people, you’d feel better. It just happens to be one of the few immutable laws of the unniverse


Dalam ACTION 65, tipnya Pass this book around. Jadikan buku ni macam buku perpustakaan. Tulis nama dalam kad yang dilekat di situ. Bila dah pas pada 20 orang kita boleh hantar buku ni pada penerbit dan penerbit akan hantar buku ganti pada kita secara percuma. Buku  lama yang kita hantar tadi akan dikitar semula. Menarikkan konsep buku ni.   Jauh sangat la pulak kalau nak hantar. Hmm skip action ni. Action yang lain akan cuba diikut kalau kerja pejabat nanti.
 


2 comments:

IdaShazana said...

Jauh beno beli buku

zarina said...

nampak bergaya sikit beli buku omputih kat negeri omputih hehehe

Related Posts with Thumbnails