Thursday, November 7, 2013

Banana Cheese



Masa dekat Sandakan hari tu memang ada nampak menu ni. “Macam mana banana cheese ni?” Pelayan tu jawab, “Cheese ditabur atas pisang.” Hmmm biasa je, sendiri pun boleh buat. Bila dia terangkan tu tak nampak macam hidangan tu sedap. Sekali bila dah balik dari Sandakan ada kawan fb yang duk di Sabah kata rindunya nak makan banana cheese, nak balik jauh sangat sambil letak gambar. Fuh menyelerakan nampaknya, ceh cuba la pelayan tu cerita lebih sikit bior nampak sedap, bolehlah order masa tu.




Akhirnya jumpa Banana Cheese dekat kuale ni, pisang tu lembut je, macam kukus tapi nampak macam keperangan macam disalai. Hmm camne buat tu? Taruh coklat ngan cheddar cheese.  Best.

Ada pelbagai jenis Laksa disini. Yang ni Laksa Siam, ada rasa-rasa tomyam sikit. Kalau Laksa Melaka ada sambal tumis udang sikit.  Kedai ni sebenarnya ganti kedai Laksa Pak Ngah yang dekat pizza hut tu.

 
Tulis kat banner kul 10 buka, tapi baik pergi 12 tengah hari ke atas. Tutup sampai 12 tengah malam rasanya. Memandangkan pemilik kedai ni buat katering gak, kadang ari minggu tutup. So tak pastilah bila masa tutup, bila masa bukanya. Kalau time datang tu bukak, bermakna nasib baiklah.  Lagi satu kat sini susah sikit nak park kereta. Kawasan sempit. So better datang sebelum/selepas lunch time.

No comments:

Related Posts with Thumbnails