Friday, September 5, 2014

Rumah Full House



Kebiasaannya ramai yang memilih Winter Sonata sebagai cerita yang membuatkan mereka terjebak dengan gelombang K-Pop ni. Tapi saya lebih suka kepada drama Full House dan itu satu-satunya drama yang tengok berulang kali pun tak jemu.  

Di TV3 sekarang ada disiarkan FullHouse versi Filipina,  ha yang tu pun tengok juga. Rasanya tinggal satu episod lagi je. Still rasa menarik walaupun cerita yang sama. Tapi kalau Malaysia yang buat rasanya mesti tak tengok. Awal-awal mesti dah kritik, apalah meniru je. Tak de identiti langsung. Sedangkan drama petang Sabtu dan Ahad yang guna sedikit dialog Korea pun saya tak suka.  Memang lah watak tu nak buat minat sangat K-pop tu. Tapi melebih-lebih je rupanya. Dengan gaya konon-konon comel tu. Menyampah le pulak jadinya. Sebelum ni minat juga tengok lakonan Nad Zainal..tapi cerita ni tak berminat langsung nak tengok.. 3 episod je boleh tahan.. lepas tu menyampah dah. Sorry kepada fans cerita ni.

Eh sebenarnya nak cerita, rumah drama Full House yang saya pernah pergi semasa di Korea dulu, dikhabarkan dah rosak. Ada orang yang nak pergi dan dia tanya KTO…tapi diberitahu rumah tu rosak kerana ribut.  Bagi sesiapa yang nak pergi juga mungkin boleh tanya sendiri kepada Korea Tourism untuk maklumat lanjut.


No comments:

Related Posts with Thumbnails