Sunday, July 18, 2010

FAUX CAKE

Wah macam-macam kraftangan yang ada sekarang ni. Haritu baca dalam Kosmo nampak artikel Faux Cake ni oleh Ayu Cozy Cottage. Yang buat saya tertarik nak belajar bila nampak gambar coklat. Excited gak nak masuk kelas ni. Selain coklat boleh buat aiskrim dan kek. Kek ni tak boleh makan, untuk hiasan je sebab diperbuat daripada plaster siling.

Kek ni bolehlah letak di dapur atau atas meja makan. Tak perlu risau kalau semut datang, memang tahan lama. Seronok gak dapat pengetahuan baru ni. Sesiapa yang ada pengetahuan menghias-hias kek ni memang boleh siap dengan cepat. Walaupun saya pergi pelbagai kelas, bab memegang piping bag mesti fail. Huhu. Nasib baik K.Ayu sabar mengajarnya. Siap praktis kat tepi dulu sebelum letak kat atas kek. Nampaknya kena cari masa untuk praktis dan praktis supaya mahir buat kek betul dan kek tipu especially bab hiasan... hehehe.

Yang ni K.Ayu punya kek. Siap ada coklat mengalir tu...



Gambar di sebalik tabir sebelum dihias. Mula-mula memang banyak tangkap. Kemudiannya lupa terus nak snap. Buzy menghias.

Dah siap dengan tema pink dan purple. Simple je supaya nampak real.


Jangan ada yang tertipu dengan coklat ni. Silap-silap boleh patah gigi dibuatnya.

1 comment:

Anonymous said...

hello!,I likе your writing so a lot! percеntage we bе іn сontаct morе about уοuг artіcle on ΑOL?
I need an expеrt on this arеa to unravel my prοblem.
Mаybe that іѕ you! Нaνing a look aheаԁ to ѕее you.



Αlѕo viѕit mу ωeb ѕіtе .
.. fast payday loans online
Feel free to surf my site Payday Loan

Related Posts with Thumbnails