Sunday, July 25, 2010

Laksa Kuala(e)


Indah nian bandar diraja,
Kuala Kangsar diberi nama,
Moh le kita merasa,
Kesedapan laksa kuala.

Saja nak test power berpantun..hehe. Mak, bapak ngan kakak datang ke KL baru-baru ni. Bawa buah tangan dari KK. Yeay laksa!!! Laksa Kuala ni lain sikit dari laksa tempat lain sebab laksanya bukan jenis licin tu. Walaupun kuahnya nampak cair tapi sedap. Orang Kuale katakan, mestilah bias. Banyak jenama laksa kat sini, tapi pilihan utama mestilah Laksa Pak Ngah. Setiap kali Hari Raya mesti order. Walaupun ada yang kata Laksa Pak Ngah tak sesedap dulu..pedulik hehe, udah berpuluh tahun makan..gamaknya kesedapan tu dicampur dengan memori sekali..tu yang rasa best je tu pergh!! Tambah telur rebus sebijik lagi best.


No comments:

Related Posts with Thumbnails