Thursday, November 25, 2010

frame>by>frame asian


Buku ni adik-beradik ngan buku yang pernah saya cerita sebelum ni frame>by>frame baking. Tapi yang ni versi masakan asian. Satu buku lagi versi masakan italian. Kalau ikutkan hati dua-dua nak beli tapi kena tengok bajet gak. Saya pilih asian sebab lebih dekat dengan masakan kita. Kalau di MPH beli buku ni dapat sudu penyukat. Tu dia, yang ditayangkan tu..I like! *purchase RM50 & above on any Parragon cookery title and receive an exclusice set of "Love Food Measuring Spoon". Tapi bila tengok kat Popular 1 Utama dapat diskaun 20% untuk ahli untuk buku ni. Alamak! I like jugak!


Tajuk: frame>by>frame asian
Penerbit: Parragon Books Ltd, UK
Pengarang: - Talking Design
Bilangan halaman: 224 m/s Tahun terbitan: Cetakan 1 - 2010
Harga: RM 39.90
ISBN:978-1-4075-5334-4

Sinopsis:
There's nothing difficult about Asian cooking - just make sure that you have the most authentic ingredients available and complete each stage in the right order. Using the frame-by-frame photographs as a guide, you cannot fail with soups, tempura vegetables, wontons, wraps, rice, noodles, desserts and many other delicious dishes.

Komen:

Tak payah cerita panjang tengok je gambar yang besar dan terang. Memang ralit dibuatnya.



Antara yang menarik untuk dilihat cara-cara membuatnya: Tempura vegetable, prawn toast, thai noodle salad, chicken satay skewers with peanut sauce, crab wontonsm, gado-gado dan coconut ice cream.

No comments:

Related Posts with Thumbnails