Wednesday, March 24, 2010

TEROKAI RAHSIA COKLAT BERSAMA CHEF AMER



Buku bahasa Melayu tentang coklat memang tak banyak dalam pasaran sekarang ni. Cuma pernah jumpa satu buku keluaran Karangkraf dan satu lagi dari Indonesia. Jadi, bila jumpa buku ni kat Pesta Buku hari tu memang suka sangatlah. Maklumlah dah belajar coklatkan. Tanpa tengok isi dalam terus beli. Istimewanya beli di Pesta Buku, dapat beli murah sikit. 10% diskaun dan boleh minta tandatangan penulis. Masa beli haritu bukunya belum dilancarkan lagi tetapi sambutannya laris macam goreng pisang panas. Yalah ada demo pula kat situ, lagilah orang tertarik.


Tajuk Buku: Terokai Rahsia Coklat bersama Chef Amer

Penerbit: Berita Publishing S/B dan Lembaga Koko Malaysia Pengarang: Chef Amer

Bil.Halaman: 119 m/s Tahun Terbitan: 2010

Harga:RM25.00



Sinopsis:

Koko anugerah alam paling hebat kepada manusia sejagat. Daripadanya tercipta coklat, bahan makanan amat lazat lagi berkhasiat dengan rasa penuh nikmat. Bersama aromanya yang memikat, hampir tiada orang di dunia ini yang tidak menggemari coklat. Memenuhi selera dan keinginan penggemar coklat, maka lahirlah buku ini.


Komen:

Kertas berkualiti. Begitu juga dengan gambarnya yang terang dan lengkap dengan langkah demi langkah. Boleh buat bunga ros dengan coklat, kotak coklat, riben dengan coklat dan hiasan lain. Pendek kata semuanya coklat. Tak sabar nak tunggu raya ni, nak tayang dan jual coklat. Sekarang ni berlatih dulu. Hehehe...

4 comments:

zaleha ani said...

macam man saya nak dapatkan buku ini?
saya minat sangat nak belajar nak buat homemade
coklat sebab anak2 suka makan coklat

zarina said...

Kalau nak senang boleh terus pergi ke Berita Publishing S/B , 16-20 Jln 4/109E Desa Business Park, Taman Desa Off Jln Klang Lama..bleh call 03-76208111/8029

Hamba ^_^ الله said...

assalammualaikum

wah mcm best je bku tuh ...even msh disklh mngh tpi kite mnt ngn mmsk ...kite org yg ke 60 follow blog kak ...hehehe ...by the way ...kak ade fb x? ...lao ade blh bgi email dan nickname skali ye atau kak je ar yg add sbb sy jrg bkk blog hehehehe :P name nadhirah angel x pn kak leh lwati blog sy dn kt situ ade fb sy pls ye kak :P ...tq :)

zarina said...

waalaikummussalam

memang best buku ni :)..akak dah add

Related Posts with Thumbnails