Friday, September 3, 2010

Biskut Denmark

Blog orang lain semua dah cerita pasal biskut raya. Saya pun dah siapkan satu biskut masa balik kampung hari tu. Favourite nih. Sejak 80-an mak dah buat biskut ni. Dan setiap kali Hari Raya mesti buat. First time saya buat sendiri masa sekolah menengah, masa tu mak ngan bapak pergi Mekah. Kononnya Hari Raya Haji tu nak bagi meriah sikitlah ada kuih raya. Sekali buat tak jadi ntah rasa apa je, sudahnya ke tong sampah la juga. Pastu terus tak buat-buat. Rupa-rupanya kena praktikal dengan mak baru jadi. Yes dah pas dah buat kuih ni. Hehe

Jenuh gak nak kepalnya tapi senanglah tak payah terap-terap.


Sebelum disalut dengan koko, gula icing ngan kacang kecil je saiznya...bila dah salut... jadi la besor cam gini. Rupa tak lawa .. tapi sedap. Tak boleh salut awal-awal supaya tahan lama. Hehe... takut orang lain makan dulu so malam raya barulah projek salut-menyalut bermula.

4 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

first time tengok biskut Denmark nie...mesti sedapkan.kita x pandai nak buat biskut.itu pasal kita order jer..memang biskut tart ramai org suka tapi yg kat off saya nie memang sedap giler...heehhee

Mummy Eda said...

Hah! Dah pas buat ye? Tok Guru..jgn lupa ajar anak murid plak ye..kang kembang semangkuk lagi kuih daku..ngeh ngeh ngeh! Bancuh coklat pon dah lepas ker? Jangan lupa perturunkan ilmu sampai abis aaa! Urmm tok guru..apa pengerasnya? Sikit2 udah ler yea? ;)

Pssst...reserve banyak2 sikit utk daku dihari raya... :-P

Noorma Ismail said...

laaa..nape tak salut barang sebijik dua..nk jugak aku tengok finishing nyer.. ciss..kedekut...takut org makan ler tu...kahkahkah

zarina said...

BSB:sedap:)

Mummy Eda:nanti boleh buka kelas sama ada kat kajang n bukit antarabangsa la..pengerasnya makan tengah hari je..hehe

Noorma: mai la datang kuale

Related Posts with Thumbnails