Thursday, May 19, 2011

Kongsi

Tengok Di Sebalik Tabir haritu, best jugak cerita ni, ada lawak campur aksi. Saya suka cerita Jacky Chan yang biasanya ada lawak dan aksi. Bila ada orang ajak tengok, apalagi on je. Secara keseluruhannya, biasa aje sebenarnya. Semua yang kelakar tu dah tunjuk kat trailer so macam dah tahu le camne ceritanya. Tapi best tengok Shaheizy Sam kecek Kelate dan Thai. Nasib baik kawe pehe sebab ex-housemate kawe ore Kelate.

Cakap Thai pun best sebab bunyi dia lembut dan ada macam nada-nada sikit. Kalau marah pun bunyi lembut je. Masa kelas Thai dulu, yang susahnya nak ikut nadanya tu. Lebih kurang sama macam bahasa Mandarin tapi dia ada 5 jenis nada. Kalau tulisan senang sikit sebab dia ada huruf konsonan dan vokal.



Kalau hafal je hurufnya bolehlah eja atau tulis. Dulu-dulu tulis diari dalam bahasa Thai sebab tak nak orang baca hehehe. Eja BM guna tulisan Thai pastu bolehlah letak kata mana-mana tak payah nak sorok. Kelakar pulak bila ingat balik, ntah mana la campak my dear diary tu.

Oh hari ini J Card Member Day, taklah rugi sangat jalan jauh nak tengok wayang, sekurang-kurangnya dapat juga beli something yang menggembirakan hati.

Poket dah kering, camne nak pi KL sok ni. Huk aloh!


3 comments:

IdaShazana said...

anak-anak heboh ajak aku nengok cite ni tp berjaya menepis....sebab aku tak minat nengok wayang & tv

zarina said...

bukan ko selalu lemah ke dengan rayuan anak ko?

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

kongsi tak sabar nie tunggu dlm astro first jer lerrr

Related Posts with Thumbnails