Monday, March 11, 2013

Tip Jalan Sendiri (Melbourne) – Bahagian 3

entah la pantai apa. Kan sama je semuanya.

1.Bila pergi ke Great Ocean Road akan nampak banyak pantai yang indah. Jangan berhenti kesemuanya sebab nanti bila ambil gambar semuanya nampak sama saja. Banyak buang masa pula bila asyik berhenti. Pandu ikut had laju sebab ada kawan yang beritahu polis menunggu di dalam semak atau kontraktor jalan yang akan ‘menangkap’ gambar anda. Mahal tu kalau kena saman.

Panduan untuk tunggu tram. Jangan tersalah naik tram pulak. Tengok baik-baik nombornya.


2.Kamera (AES?) di dalam bandar atau lebuh raya banyak. Jangan diikut tabiat memandu di Malaysia yang tak ikut peraturan. Kita tak biasa jalan kat sini. Paling laju pun 100 km/j kat sana.

Kamera beroperasi di sini.
3.Tram ada tunjuk masa berapa minit lagi akan datang. Jadi kita boleh tengok panduan di situ. Nampak macam tulis biasa aje sebelum ni tapi rupa-rupanya dia berubah-ubah. Tak perasan pun.  Ada satu peristiwa tak dapat dilupakan entah macam mana boleh terjadi.Kira-kira 3 blok tempat yang nak pergi tu tapi malas nak jalan kaki. Naik tram kat satu stesen. Pastu dah nampak tempat yang akan pergi dan akan turun di stesen seterusnya tapi bila turun rupa-rupanya sampai stesen yang sama masa naik tu. Hahaha bingung dibuatnya. Last-last jalan kaki juga, buat habis duit je bayar tambang, dekat RM10 pulak tu.

10 minit lagi nak sampai

menarik konsep library ni untuk menggalakkan orang membaca. Di dalam pasar raya.  

Kiranya dia mempercayai orang yang pinjam buku tu akan pulangkan buku tu balik.  Tak de or

4.Kebanyakan orang kat sini suka lepak-lepak. Ni kat library pun ramai lepak kat luar ni. Mungkin derang suka tengah-tengah musim panas ni. Kalaulah library kita mesra pengguna tentu ramai orang datang. Sempat tengok dalam library, menarik.


2 comments:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

syoknya kalau dpt baring kat rumput yg menghijau tue..

zarina said...

tu la pasal.. national library kita takde rumpu-rumput cam gini..baring2 kat tempat parking boleh le..hehe

Related Posts with Thumbnails