Resepi dari buku ni:
Tajuk: Langkah Demi Langkah Bersama Chef Anuar
Penerbit: Berita Publishing Cetakan 2006
ISBN 978-967-969-540-3
Harga Semenanjung: RM14.90
Sabah/Sarawak: RM17.90
Tajuk: Langkah Demi Langkah Bersama Chef Anuar
Penerbit: Berita Publishing Cetakan 2006
ISBN 978-967-969-540-3
Harga Semenanjung: RM14.90
Sabah/Sarawak: RM17.90
Bila dah sejuk kek tu..baru masukkan aiskrim. Kena buat cepat-cepat.
So kalau nak makan petang, kenalah buat pagi. 5 jam tu nak tunggu beku betul-betul.
So kalau nak makan petang, kenalah buat pagi. 5 jam tu nak tunggu beku betul-betul.
Saja nak test tempat kek baru, macam ice box tu tapi bentuk bulat, ngam-ngam letak sebiji kek. Sesuai nak bawak cheese cake kalau jalan jauh.
Tak pernah makan kek aiskrim sebelum ni jadi tak pasti memenuhi piawaian ke tak ni?? Chef kata letak satu kotak aiskrim, tapi saya letak setengah kotak je...kalau letak satu kotak mesti lagi best nampaknya. Next time pulak.
2 comments:
Wahhh! Nakkkkk!!! Setengah kotak jer aiskrim pon tak per ;-P
balik nanti kabole..blehla buat :)
Post a Comment