Puding Nangka, sedap dimakan ketika sejuk.
Biji nangka yang sudah direbus sehingga empuk. Dibuang kulitnya.
Bahan-bahannya: Santan, Ikan bilis untuk perencah, halba campur, asam keping, daun kari, bawang merah, bawang putih dihiris untuk tumis. Bawang merah dan bawang putih tumbuk dan rempah kari ikan.
Tengah harum semerbak. Tapi jangan tertipu, ni bukannya saya yang masak...hehe.. walaupun dalam seminggu mesti ada masak kari tapi kalau saya yang masak mesti tak cantik warnanya. Kena minyak yang banyak, baru nampak menyelerakan.
Masakan ala kampung. Biji nangka rasa macam ubi je. Boleh gak buat dengan biji cempedak. Taklah suka sangat tapi rezeki jangan ditolak, kan?
Biji nangka yang sudah direbus sehingga empuk. Dibuang kulitnya.
Bahan-bahannya: Santan, Ikan bilis untuk perencah, halba campur, asam keping, daun kari, bawang merah, bawang putih dihiris untuk tumis. Bawang merah dan bawang putih tumbuk dan rempah kari ikan.
Tengah harum semerbak. Tapi jangan tertipu, ni bukannya saya yang masak...hehe.. walaupun dalam seminggu mesti ada masak kari tapi kalau saya yang masak mesti tak cantik warnanya. Kena minyak yang banyak, baru nampak menyelerakan.
Masakan ala kampung. Biji nangka rasa macam ubi je. Boleh gak buat dengan biji cempedak. Taklah suka sangat tapi rezeki jangan ditolak, kan?
1 comment:
BSB suka rebus...kalau makan leka jerrr
Post a Comment