Sunday, September 29, 2013

Agrofest, Sungai Siput, Perak (28 Sept - 1 Okt 2013)



Diadakan bersempena Hari Peladang, Penternak dan Nelayan Peringkat Negeri Perak. Taupun sebab nampak banner kat Kuale. Cuba la letak kat kawasan pejabat pos menghala arah sungai siput, barulah ramai yang tahu. Ni letak kat arah highway p Ipoh ngan Taiping. Kalau tak lalu kat situ semalam, memang tak tau la ada event ni.Sampai sana pukul 9 pagi pun dah berbaris kereta, kena park jauh.

Bertempat di Info Ternak Sungai Siput. Ikut jalan lama menghala ke Ipoh. Lepas pekan Sungai Siput tu  nanti nampak lah kawasan pameran di sebelah kiri. Dai 9 pagi sampai 10 malam.

Bagi yang suka orkid


3 bekas boleh tahan 2 tahun katanya. RM10

Tapi banyaknya yang ada awning

Kalau ada pameran-pameran ni paling suka bila ada promosi yang siap satu beg RM10, RM15, RM20. Yang seronok tu adalah barang-barang free yang dia kasi. Tapi sebenornya sebagai pengguna yang bijak, kena kira betul. Misalnya ada beli kerepek tu, satu RM2.70. Siap dia promosi beli empat RM10 dapat beg sekali. Kita pun ingat, alah RM10 je, best tu, memang makan makanan ringan ni. Lepas dah bayar baru kira. Lor jimat 80 sen je. Ingat banyak benor untungnya kekeke. Dahlah tu beg kertas je.

Pelbagai gerai. Ni baru bahagian makanan je. Tak sempat pergi bahagian ternakan lagi. Tak larat dah.


Semangat berkobar nak menyemai benih. Kononnya. Last-last pass kat mak saja.


Minyak burung unta, siapa nak cuba.

Replika Majid Ubudiah

Dodol

Promosi dan Demonstrasi 30 sept 11 pagi Nasi Goreng Seafood Nenas dan Jus Nenas, 2 petang Serunding Daging, 5 petang Rendang Ayam Organik Mardi. 1 Okt 11 pagi Kuih Karas, 2 petang Sandwic Pekasam, 5 petang Pekasam & Pulut

No comments:

Related Posts with Thumbnails