Kat lembah, tapak Pasar Tani/Pasar Minggu
Kak Rodziah ni dah 10 tahun meniaga. Putu ni guna tepung yang dikisar sendiri. Sesetengah orang guna tepung yang dah siap jual so hasilnya tak elok. Putu akan jadi keras dan warnanya agak kekuningan. Kalau pakai tepung kisar sendiri nampak putih bersih. Payah nak buat adunan ni, anaknya sendiri pun tak dapat kuasai lagi. (tetiba saya jadi peramah soal jawab akak ni hehe)
Yang depan tu intinya, kelapa.
Kukus
Sekejap je dah masak..dalam 10 minit kot.
Orang kuale yang duduk kat KL tu kalau rasa teringin nak makan boleh cari kat pasar malam Kajang atau Batu Caves, tapi bukan buat kat situ, dia jual je. So tak merasalah panas-panas. Pelanggan akak ni yang bagitau.
Sekian. Terima kasih :)
Kak Rodziah ni dah 10 tahun meniaga. Putu ni guna tepung yang dikisar sendiri. Sesetengah orang guna tepung yang dah siap jual so hasilnya tak elok. Putu akan jadi keras dan warnanya agak kekuningan. Kalau pakai tepung kisar sendiri nampak putih bersih. Payah nak buat adunan ni, anaknya sendiri pun tak dapat kuasai lagi. (tetiba saya jadi peramah soal jawab akak ni hehe)
Yang depan tu intinya, kelapa.
Kukus
Sekejap je dah masak..dalam 10 minit kot.
Orang kuale yang duduk kat KL tu kalau rasa teringin nak makan boleh cari kat pasar malam Kajang atau Batu Caves, tapi bukan buat kat situ, dia jual je. So tak merasalah panas-panas. Pelanggan akak ni yang bagitau.
Sekian. Terima kasih :)
3 comments:
sedapnyee... tringin la nk mkn. dh lama tak makan putu piring
nanti kalo datang KL, belikan aku putu ni rm5.00 yer... (kompom) ko letak jer dalam esbox dulu pun takpe...nanti sampai kat umah aku ni, aku kukus balik
Myra: Jemput datang Kuala Kangsar :)
CK: sian kawan aku ngidam..haha..ok bos ujung bulan ni aku bawak
Post a Comment