Dulu-dulu
rajin pergi macam-macam kelas jadi bila dah lama tak pergi tu, gian tu datang. Nak nak pula bayar tak mahal dan dapat
macam-macam. Goodie bag!! Sentiasa teruja walaupun tau bukannya ada intan berlian
dalam tu tapi sebab benda misteri tu yang excited. Sesiapa yang pergi dapat 3
bulan langganan majalah Saji. Bengkel tahun lepas bersama Chef Ismail &
Florence Tan dengan Nestle, kali ini bersama Chef Kamarul menggunakan rempah
Mak Dara.
|
Bahan-bahan untuk resepi
istimewa Ayam Masak Kelapa Muda, Beriani Ketam dan Bruschetta Makanan Laut. |
|
Chef
Kamarul sekarang ni duduk Australia. Ambil phd rasanya tapi dah habis belajar. Berulang alik ke Malaysia
kalau ada program. Tabik dengan chef ni tak da langsung cakap omputih siap
cakap Perak lagi. Maklumlah chef orang Perak gak.
|
|
Haiza
pengacara pada hari itu. Memang nampak berseri-seri sejak mengandung ni.
|
|
Mak
Dara bercerita tentang petua-petua. Pinggang kerengga ni, 25 inci wei. Saya punya jeans pun saiz 28, itu dululah,
beberapa tahun yang lalu. Sekarang ... malu nak cakap, rasanya macam tak nampak
pinggang dah.
Selepas
siap-siap masak tu ada sesi make over oleh Joey.
|
|
Usaha
bawa buku ni nak minta autograf. Kenalah bagi sokongan dekat chef supaya buat
buku lebih banyak lagi. Siapa yang tak beli buku lagi boleh dapatkan kat sini.
Tiga-tiga buku ada dijual di sini dan percuma e-book. Jadi sesiapa yang ikut bengkel ni nanti sila
bawa duit banyak-banyak.
Editor
Saji sebelum ni, Encik Joha pun ada. Memandangkan dia satu-satunya editor
lelaki yang ditugaskan di Saji memang senanglah nak ingat. Lagipun ruangan dia
pun best, selalu cerita pasal makanan kat tempat-tempat yang dilawati dan selalu
buat hidangan mudah untuk orang bujang main campak-campak je. Lupa pulak nak
mintak autograf atau sembang ngan dia. Tentu boleh dapat banyak petua lagi.
Dengan chef kamarul pun lupa nak tanya pasal ayam boxing yang dalam ala carte
tu. Argh dah balik baru lah teringat banyak nak tanya.
|
|
Cabutan
bertuah dapat ni, buffet dinner dekat hotel tu. Ada orang dapat dapur dua
tungku-healthy kitchen. Dengar cerita harganya lebih RM1000, uish dengki habis.
Itulah manusia, bukannya nak bersyukur dapat juga hadiah dari orang lain yang
tak dapat. Aik tazkirah diri sendiri.
|
|
Foto berkumpulan |
Ini
maknanya baucar dah ditunaikan masa Hari Ibu hari tu. Makan sedap. Thanks
Utusan Karya dan Hotel Impiana
Bengkel
seterusnya:
Grand
Riverview Hotel Kota Bharu – 16 Jun
Katerina
Hotel Batu Pahat-14 Jul
Kelana
Resort Seremban-8 Sept
Klang
(tempat tak tau lagi) – 29 Sept
KL
(tempat tak tau lagi)- 14 Okt
No comments:
Post a Comment