Tuesday, July 24, 2018

Belajar Bahasa Arab di Ikim FM


Bahasa Arab bahasa al-Quran. Bagi yang mula nak berjinak-jinak dengan Bahasa Arab, moh dengar rancangan Hayyal bil Arabiah dalam slot Warna Pagi Ikim FM jam 7.45 pagi. Setiap hari Isnin hingga Jumat. Sekejap je, adalah lebih kurang 5-7 minit. Kalau tak silap, awal bulan Julai baru mula jadi sempatlah kalau nak ‘mengejarnya’ lagi.

 Saya biasanya dengar IKIM FM di radio, tapi kalau tidak berada di satu tempat boleh dengarnya di apps IKIM FM. Boleh download di Google Play store. Mudah boleh dengar di mana-mana asalkan ada capaian internet. Walapun begitu, selalunya saya sendiri pun terlepas nak dengar pagi-pagi ni. Pagi-pagi macam-macam hal. Ate, idok pulak bawak telefon sepanjang masa dengan kita, kan.  Lupa juga la alkisahnya.

Setelah download apps, akan terpapar di situ (dalam bulatan)



Paparan muka depan. Tekan play untuk dengar radio secara live.

No comments:

Cornflakes Telur Masin